Eiffeltårnet.com

Alt om Eiffeltårnet!

Besøke Eiffeltårnet

 

Hvordan finner jeg Eiffeltårnet?

 

Når du er i Paris er et besøk i Eiffeltårnet obligatorisk. Eiffeltårnet ligger strategisk til i Paris, ikke lang i fra kjente steder som Triumfbuen, Champs-Elysèes og Place de la Concorde. Du kommer deg enkelt til Eiffeltårnet ved å ta den godt utbygde undergrunnsbanen i Paris, fra denne sitt stoppested (merket på banens kart) er det ca 5 minutters gange bort til Eiffeltårnet. Eiffeltårnet kan forøvrig ses fra hele Paris så lenge du ikke har store bygninger rett foran deg.

Selve Eiffeltårnet består av tre platåer som blir mindre jo høyre opp de ligger. Første platået er stort og har restaurant og suvenir butikker, noe du også finner på andre platået i et mindre antall. Det er også en eksklusiv restaurant på andre platået med egen privat heis fra første platå. Dette er en gourmetrestaurant med en stjerne i Michelin guiden og har nok et prisnivå deretter.

 

Hvordan kommer jeg opp i Eiffeltårnet?


Når du skal opp i Eiffeltårnet kan du velge om du vil gå eller ta heis til de to første nivåene. Til det tredje nivået er heis det eneste alternativet. En tur i trappene er et sunt (trim) og godt alternativ til lang kø i heisen, spesielt i høysesong. Trappene er forøvrig laget i stålgitter slik at du hele tiden kikker rett ned på bakkenivået som blir lenger og lenger nede jo høyere opp du kommer, noe som kan være en nervepirrende opplevelse i seg selv dersom du er blant dem som har litt respekt for høyder. Men det er en drøy tur for dem med dårlig helse, bare opp til første nivå er det over 300 trappetrinn.

 

Hvordan får jeg tak i billetter til Eiffeltårnet?


På bakkenivå kan du velge om du vil kjøpe billetter til alle tre nivåene eller bare de to nederste, noe som er litt villigere. Dersom du lider av litt høydeskrekk bør du vente med å kjøpe billett til det øverste nivået til du er kommet opp på det mellomste nivået og se hvordan du takler den høyden. Det er langt opp fra nivå to til nivå tre og mange vil nok trekke seg fra denne siste turen til toppen.

På bakkenivået under og ved Eiffeltårnet er det en stor åpne plass som kryr av lovlige og ulovlige suvenir selgere. Det er en skue i seg selv å stå og se hvordan de ulovlige selgerne organiserer seg og signaliserer seg imellom når politiet er i nærheten.


Copyrighted content. All Rights Reserved.